Κλαμπάνης Πέτρος

Ο Πέτρος Κλαμπάνης είναι μπασίστας, συνθέτης και παραγωγός. Ασχολείται με τη μουσική από μικρή ηλικία. Η πρώτη του επαφή ήταν στη Ζάκυνθο, ακούγοντας την παραδοσιακή μουσική του τόπου μας, καθώς και τη συλλογή δίσκων των γονιών του. Στα 18 του έφυγε από το νησί για να σπουδάσει στο Πολυτεχνείο, πράγμα που δεν συνέβη ποτέ γιατί η μουσική είχε γίνει ήδη κυρίαρχο μέρος της ζωής του.

Το 2005 αποφάσισε να φύγει από την Ελλάδα και το Άμστερνταμ ήταν η πρώτη του στάση. Σπούδασε στο Conservatorium van Amsterdam και ύστερα στο Aaron Copland School of Music της Νέας Υόρκης. Από το 2007 η Νέα Υόρκη έγινε η βάση του και πλέον οι συνεργάτες του, η σκηνή και η μουσική του σχετίζονται με αυτή την πόλη. Μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει τέσσερα προσωπικά άλμπουμ και σύντομα θα κυκλοφορήσει το πέμπτο από την εταιρεία P.K. Music.

Μεταξύ των διακρίσεων που έχει αποσπάσει η δουλειά του είναι 4 βραβεία από τον οργανισμό International, Independent Awards και τα άλμπουμς "Chroma" του 2017 από την Motéma και "Irrationalities" του 2019 από την Enja Records. Επίσης το άλμπουμ "Irrationalities" είχε προκριθεί στην πρώτη φάση των βραβείων GRAMMYs.