Γαλακτοκομική Ζακύνθου - Αντώνης Μπάστας

Στο ορεινό χωριό του Αγίου Λέοντα, βρίσκεται η μονάδα παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων της οικογένειας Μπάστα από το 1960. Η οικογένεια Μπάστα δραστηριοποιείται κυρίως στην παραγωγή τυριού (λαδοτύρι).

Η τρίτη γενιά της οικογένειας εκσυγχρόνισε την παραγωγή του τυριού με μια σύγχρονη μονάδα, με προδιαγραφές της εποχής μας και δημιούργησε την Γαλακτοκομική Ζακύνθου, η οποία σήμερα παράγει διάφορα είδη τυριών, με γνώμονα την αξιοπρέπεια της οικογένειας. Σκοπός είναι να φτάνουν τα προϊόντα στον καταναλωτή, με σεβασμό στο περιβάλλον, διατηρώντας την ποιότητά τους.

Η Γαλακτοκομική Ζακύνθου στηρίζει τους τοπικούς κτηνοτρόφους (παραγωγούς γάλακτος), δημιουργεί θέσεις εργασίας στην τοπική κοινωνία και στηρίζει τον τουριστικό κλάδο με την ανάδειξη των παραδοσιακών τυριών. Η προσπάθεια αυτή, έχει την στήριξη και την αναγνώριση τόσο της τοπικής κοινωνίας όσο και της κοινωνίας εκτός Ζακύνθου.